Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Porsche dela na električnem letečem avtomobilu
Počasi, a vztrajno prihaja tudi doba urbane zračne mobilnosti, proces pa privablja vedno več priznanih proizvajalcev.
Artur Švarc
11. oktober 2019 | 7:08:00

Porsche je v torek objavil, da dela na električnem letečem avtomobilu, seveda ne sam, pač pa v sodelovanju z Boeingom. Podrobnosti v Stuttgartu niso razkrili, pripravljajo pa prototip, ki ga bodo testirali. Njegov videz so zakoličili z eno risbo.

Porsche se je za to pot odločil, potem ko so z internimi študijami ugotovili, da bo leteča mobilnost dobila zagon v drugi polovici naslednjega desetletja. Promet v mestih bo vedno bolj otežen, promet po zraku pa cenejši in hitrejši.

»Porsche namerava svoj položaj proizvajalca športnih avtomobilov povzdigniti do vodilnega v premijski mobilnosti. Na dolgi rok to pomeni še tretjo dimenzijo potovanja,« je zapisal Detlev von Platen, član izvršnega odbora Prodaje in Marketinga pri Porscheju.

Združujejo se moči dveh vodilnih globalnih podjetji, ki računata na potencialno ključni trg prihodnosti.«

Porsche bo neposredno sodeloval z Boeingovo divizijo za letečo mobilnost, Aurora Flight Sciences. Boeing se ravno te dni širi preko svojega letalskega posla, v začetku tedna so napovedali investicijo v Virgin Galactic.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Meni je slabo, če me že v avtu kdo drug pelje (torej tudi, če bo samovozeč), kaj šele v letalu. Še dobro, da me takrat več ne bo med živimi.
11.10.2019 9:14:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija