Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
Varnost motoristov
26. februar 2021
Toplejši dnevi so na ceste že privabili prve motoriste, toda pogoji za vožnjo še vedno niso optimalni. Agencija za varnost prometa poziva k previdnosti in odgovorni vožnji tako voznike enoslednih vozil kot tudi ostale udeležence v prometu.
Statistika
13. februar 2021
Ženske v prometnih nesrečah pogosteje utrpijo težje poškodbe kot moški. Raziskava ameriškega zavarovalniškega inštituta za prometno varnost (IIHS) je pojasnila nekaj vzrokov za to.
Velika Britanija
11. februar 2021
Nesporno dejstvo je, da določene vozniške sposobnosti pridobimo in razvijemo le s časom in prevoženimi kilometri. Marsikje imajo zato vozniki začetniki v prvih letih po opravljenem vozniškem izpitu poseben položaj, Britanci pa so se tega vprašanja lotili na drugačen način.
Vinjete
28. januar 2021
31.januarja poteče prehodni rok, ko je potrebno za vožnjo po avtocestah in hitrih cestah, na vozila nalepiti nove modro-zelene vinjete z letnico 2021. A letošnje leto bo za vinjetni sistem, kakršnega poznamo, prelomen, saj s prvim decembrom prehajamo na sistem elektronskega cestninjenja.
Slovenske avtoceste
15. januar 2021
Od danes naprej je na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom prepovedano prehitevanje težkih tovornih vozil nad 7,5 tone.
Inovacija
4. januar 2021
Ob preobilju svetlobnih reklamnih panojev in drugih znakov so semaforji vse manj izstopajoči in verjetnost, da spregledamo prometno signalizacijo, je večja. V Indiji so se s to težavo spopadni s pilotnim projektom.
Nenavadna nesreča
3. januar 2021
Na kitajski avtocesti je voznike presenetil nenavaden prizor. Neodločena voznica je kot kaže izbrala srednjo pot, ki pa se ni ravno obnesla.
Sodelovanje se nadaljuje
31. december 2020
Anže Albreht je tisti možakar, ki je pred nekaj leti začel voznike opozarjati na pomen ustvarjanja reševalnega pasu na avtocestah. Pri tem početju mu še naprej ob strani stoji tudi uvoznik za vozila Mitsubishi.
Kamere v avtomobilih
27. december 2020
Poljska policija je ubrala svoj način, kako prepričati voznike naj bodo med vožnjo strpni in da upoštevajo cestno prometna pravila.
Tovorni promet
19. december 2020
Grozljiv prizor je ujela kamera.
Split, Hrvaška
18. december 2020
Nek Splitčan, ki so ga policisti šele po objavi posnetka na spletu uspeli prepoznati in aretirati, je po hitrem postopku končal za zapahi.
Preskus otroških sedežev
9. december 2020
Novinarji pri AMZS-jevi izdaji Motorevija so z ostalimi kolegi iz vse Evrope opravili nov preskus otroških sedežev.
Preventivna akcija
2. december 2020
Anže, Tomaž, Anita, Gregor, Sandra, Uroš in Denis so tisti, ki vas bodo v prihodnjih dneh nagovarjali in spodbujali, da širite njihov poziv o posledicah, ki jih lahko prinese trenutek nepozornosti v prometu zaradi vinjenega stanja.
Nasvet
19. november 2020
Agencija za varnost v prometu je skupaj z DARS-om in slovensko policijo pripravila kratek video zapis, ki svetuje, kako ukrepati ob nenadni okvari vozila v predoru.
Preventivna akcija
11. november 2020
Alkohol in promet sta usodna kombinacija. Na to ob martinovem, ki je na sporedu danes, ko marsikdo rad pregloboko pogleda v kozarec, ponovno opozarjata Agencija za varnost prometa in Policija in pozivata k ničelni toleranci do alkohola v prometu.
Promet
7. november 2020
Jernej Vrtovec, minister za infrastrukturo, je preko svojega FB profila sporočil, da so se skupaj s predstavniki Darsa odločili uvesti nov ukrep, ki bo velja za voznike tovornih vozil, ki so težja od 7,5 tone.
Varnost
29. oktober 2020
Nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, droge ali zdravil se večina voznikov zaveda, dokaj pogosto pa so tudi organizirane preventivne aktivnosti, ki na to še dodatno opozarjajo. Manj znano pa je dejstvo, da enako vpliva na zmožnosti vožnje dejavnik, ki je pogosto spregledan. Govorimo o psihofizičnem stanju voznika.
Raziskava
26. oktober 2020
Hude prometne nesreče so pogostejše v mraku. Raziskava, ki jo je izvedlo podjetje DS Automobiles, je pokazala, da naj bi nevarnost nesreče s smrtnim izidom bila ponoči kar petkrat večja.
PP Maribor
19. oktober 2020
Policijska uprava Maribor preiskuje video, objavljen na družbenem omrežju, kjer za volanom BMW-ja med vožnjo ni nikogar.
Poziv Policije in Agencije za varnost v prometu
16. oktober 2020
Ni potrebno posebej razglabljati, da je od danes dalje v veljavi odlok, ki prepoveduje prehode iz določenih regij, z namenom preprečevanja širjenja okužb. Obeta se vremensko ugoden konec tedna, zato policija in AVP odsvetuje vsa ne nujna potovanja.
1 / 7

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija