Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
Oznake
18. julij 2021
Novi časi zahtevajo nova pravila. V prometu pa to pomeni nove prometne predpise in znake.
AVP
16. junij 2021
AVP je v sodelovanju s Policijo zagnala kampanjo preprečevanja vožnje pod vplivom alkohola in drog.
Nizozemska
6. junij 2021
Prometni znaki se z razvojem prometa spreminjajo, na nekatere njihove posebnosti pa vpliva tudi dežela, v kateri so postavljeni. Na Nizozemskem lahko na prometnih znakih opazimo dodatek, ki ima posebno funkcijo.
Ljubljana
31. maj 2021
Mestna občina Ljubljana že več kot eno leto prenavlja glavne mestne vpadnice, vprašanje pa je, kako varno je to za promet.
Francija
30. maj 2021
Zavedamo se nevarnosti prehitre vožnje. Toda pretirano počasna vožnja je lahko prav tako nevarna, zlasti na avtocesti.
Apače
26. maj 2021
Nekaj kar je ponekod v tujini že stalna praksa, so zdaj začeli uporabljati tudi pri nas.
Maraton hitrosti
20. april 2021
Na posebni povezavi objavljamo seznam lokacij, kjer bodo policisti izvajali poostren nadzor.
AVP opozarja
16. april 2021
Med 19. in 25. aprilom policija načrtuje tradicionalno poostreno akcijo na terenu. Možje v modrem bodo znova še toliko bolj pozorni na tiste, ki preveč pritiskajo na plin. Vrhunec se bo zgodil prihodnjo sredo.
Motoristi
31. marec 2021
Pred začetkom nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil so na novinarski konferenci Agencije za varnost prometa, Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani in Postaje prometne policije Ljubljana na poligonu Barje strokovnjaki s področja motociklizma predstavili priporočila za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil s praktičnimi prikazi.
AVP vabi na dogodek
25. marec 2021
Zadnje dni so se temperature znova vzdignile do te mere, da so na cesto zapeljali tisti najbolj kleni motoristi. A potrebno se je zavedati, da razmere na cestah še niso optimalne, zato pristojni na Agenciji za varnost v prometu in policiji opozarjajo na izjemno previdnost.
Varnost
15. marec 2021
Voznike bodo k varni vožnji vzpodbujale silhuete policistk in policistov v naravni velikosti.
Obnovitve cest
12. marec 2021
Dars bo po nekaj mesečni pavzi čez nekaj dni začel intenzivno obnavljati še drugo vzhodno cev predora Golovec na ljubljanski obvoznici, zato že zdaj opozarjajo na morebitne zastoje ob prometnih konicah.
Uporaba varnostnega pasu
10. marec 2021
Ta teden poteka poostren nadzor policije, ki preverja uporabo varnostnega pasu, saj v zadnjih dveh mesecih zabeležili povečano število kršiteljev.
(ne)Varnost
27. februar 2021
Kje so meje promocije svojega dela? Je dovoljeno za potrebe snemanja videospota ogrožati sebe in druge udeležence v prometu?
Varnost motoristov
26. februar 2021
Toplejši dnevi so na ceste že privabili prve motoriste, toda pogoji za vožnjo še vedno niso optimalni. Agencija za varnost prometa poziva k previdnosti in odgovorni vožnji tako voznike enoslednih vozil kot tudi ostale udeležence v prometu.
Statistika
13. februar 2021
Ženske v prometnih nesrečah pogosteje utrpijo težje poškodbe kot moški. Raziskava ameriškega zavarovalniškega inštituta za prometno varnost (IIHS) je pojasnila nekaj vzrokov za to.
Velika Britanija
11. februar 2021
Nesporno dejstvo je, da določene vozniške sposobnosti pridobimo in razvijemo le s časom in prevoženimi kilometri. Marsikje imajo zato vozniki začetniki v prvih letih po opravljenem vozniškem izpitu poseben položaj, Britanci pa so se tega vprašanja lotili na drugačen način.
Vinjete
28. januar 2021
31.januarja poteče prehodni rok, ko je potrebno za vožnjo po avtocestah in hitrih cestah, na vozila nalepiti nove modro-zelene vinjete z letnico 2021. A letošnje leto bo za vinjetni sistem, kakršnega poznamo, prelomen, saj s prvim decembrom prehajamo na sistem elektronskega cestninjenja.
Slovenske avtoceste
15. januar 2021
Od danes naprej je na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom prepovedano prehitevanje težkih tovornih vozil nad 7,5 tone.
Inovacija
4. januar 2021
Ob preobilju svetlobnih reklamnih panojev in drugih znakov so semaforji vse manj izstopajoči in verjetnost, da spregledamo prometno signalizacijo, je večja. V Indiji so se s to težavo spopadni s pilotnim projektom.
1 / 8

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija