Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
AVP in policija
18. oktober 2021
Policisti so preverjali, kako pozorni so vozniki na pešce in obratno, a izkazalo se je, da prav pešci največkrat kršijo pravila in sami sebe spravljajo v nevaren položaj.
Nemčija
9. oktober 2021
Nemško avtocestno omrežje brez omejitve hitrosti velja za Meko cestnih dirkačev, vendar vse bolj izgublja podporo voznikov. Januarja je morebitno omejitev hitrosti podprl nemški avtomobilski klub ADAC, zdaj pa se je enakomislečim pridružil še štirikratni svetovni prvak Formule 1 Sebastian Vettel.
Promet
23. september 2021
Zelo jasen primer, zakaj uporaba telefona med vožnjo ni najbolj pametna. Možakar jo je dokaj poceni odnesel.
Vozniki na cestah
1. september 2021
Danes je prvi šolski dan in kot vsako leto do zdaj, vsi, ki smo na kakršenkoli način povezani z avtomobili in prometom, spet na dolgo in široko opozarjamo na ranljivost najmlajših udeležencev v prometu.
Prometna ureditev
22. avgust 2021
V zadnjih desetletjih je mesto Carmel postalo ameriška prestolnica krožnih križišč. Ima jih namreč skupno 138, kar je več kot v kateremkoli drugem mestu v ZDA. Po podatkih nedavne raziskave je množica rondojev prispevala tudi k drastičnemu zmanjšanju prometnih nesreč veh vrst.
Zdaj gre zares
19. avgust 2021
Le nekaj dni zatem, ko je stopila v veljavo novela zakona o varnosti v cestnem prometu, so cestni delavci v Ljubljani postavili prvi prometni znak na semaforju, ki dovoljuje zavijanje v desno ob prižgani rdeči luči.
Prometna varnost
13. avgust 2021
Agencija za varnost prometa je v sodelovanju s Policijo in AMZS predstavila nevarnosti vožnje z neprilagojeno hitrostjo v različnih razmerah.
Izpostavljamo
11. avgust 2021
To je zgolj ena od številnih anomalij, ki so jih z novelo zakona zdaj uredili.
Nadzor hitrosti
9. avgust 2021
Od danes in vse do nedelje bodo policisti po vsej Sloveniji z vsemi sredstvi prežali nad prehitrimi vozniki, saj je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč.
Velika Britanija
31. julij 2021
Policija v Sussexu je objavila kolaž posnetkov kamer v kabini nekega voznika tovornjaka, ki je lansko leto na avtocesti povzročil hudo nesrečo. A to ni bilo vse.
Oznake
18. julij 2021
Novi časi zahtevajo nova pravila. V prometu pa to pomeni nove prometne predpise in znake.
AVP
16. junij 2021
AVP je v sodelovanju s Policijo zagnala kampanjo preprečevanja vožnje pod vplivom alkohola in drog.
Nizozemska
6. junij 2021
Prometni znaki se z razvojem prometa spreminjajo, na nekatere njihove posebnosti pa vpliva tudi dežela, v kateri so postavljeni. Na Nizozemskem lahko na prometnih znakih opazimo dodatek, ki ima posebno funkcijo.
Ljubljana
31. maj 2021
Mestna občina Ljubljana že več kot eno leto prenavlja glavne mestne vpadnice, vprašanje pa je, kako varno je to za promet.
Francija
30. maj 2021
Zavedamo se nevarnosti prehitre vožnje. Toda pretirano počasna vožnja je lahko prav tako nevarna, zlasti na avtocesti.
Apače
26. maj 2021
Nekaj kar je ponekod v tujini že stalna praksa, so zdaj začeli uporabljati tudi pri nas.
Maraton hitrosti
20. april 2021
Na posebni povezavi objavljamo seznam lokacij, kjer bodo policisti izvajali poostren nadzor.
AVP opozarja
16. april 2021
Med 19. in 25. aprilom policija načrtuje tradicionalno poostreno akcijo na terenu. Možje v modrem bodo znova še toliko bolj pozorni na tiste, ki preveč pritiskajo na plin. Vrhunec se bo zgodil prihodnjo sredo.
Motoristi
31. marec 2021
Pred začetkom nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil so na novinarski konferenci Agencije za varnost prometa, Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani in Postaje prometne policije Ljubljana na poligonu Barje strokovnjaki s področja motociklizma predstavili priporočila za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil s praktičnimi prikazi.
AVP vabi na dogodek
25. marec 2021
Zadnje dni so se temperature znova vzdignile do te mere, da so na cesto zapeljali tisti najbolj kleni motoristi. A potrebno se je zavedati, da razmere na cestah še niso optimalne, zato pristojni na Agenciji za varnost v prometu in policiji opozarjajo na izjemno previdnost.
1 / 8

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija