Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
7. december 2019
Veseli december mnogi jemljejo preveč resno in se pogosto prekomerno poveselijo tudi z alkoholom in uživanjem prepovedanih snovi. Če se takšni usedejo še za volan ali so kako drugače udeleženi v prometu, ima to pogosto zelo hude posledice.
3. december 2019
Policisti spet začenjajo nov val poostrenega preverjanja voznikov, pri čemer bodo precej pozorni na alkohol, droge in druge substance.
27. november 2019
Verjetno ste v zadnjih dneh opazili, da se po spletu razširja zanimiv slogan, ki je sprožil zanimive razprave na spletnih platformah. Pa so res? Statistično so. A to je le uvod v novo tretjo sezono preventivne akcije Heroji furajo v pižamah, ki jo podpirajo tudi pri Toyoti.
Policija
22. november 2019
Kranjski policisti so pred nekaj dnevi s patruljnim vozilom, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida, ujeli voznika, ki se je za las izognil trčenje z voznikom skuterja. Ni šlo za vožnjo pod vplivom alkohola, pač pa za uporabo telefona med vožnjo.
Slaba volja na cesti
19. november 2019
Verjetno ste že kdaj bentili nad drugimi vozniki? Kako daleč pa lahko jeza za volanom pripelje, pa potem prikazujejo videoposnetki s celega sveta.
Nesreča
18. november 2019
Na avtocesti A1 se je sinoči zgodila prometna nesreča, ki bi se kaj kmalu lahko končala tragično.
Zgodovina cestnih oznak
16. november 2019
Razdelitev cestišča v dva vozna pasova se nam zdi samoumevna. Toda zamisel o tem se je pojavila šele pred dobrim stoletjem, ko so bili avtomobili že kar nekaj let na cestah in je promet postal gostejši. Rešitve za boljšo organiziranost prometa pa se je domislila ženska.
15. november 2019
Od danes pa vse do sredine marca prihodnje leto je v Sloveniji obvezna uporaba zimskih gum oziroma snežnih verig, ki jih v primeru poledice ali snega na cesti nameščamo na letne gume. Izjema v zakonskem določilu je le priobalni pas, a strokovnjaki vseeno opozarjajo na spremenljive razmere na cest tudi za ta del Slovenije.
12. november 2019
V zadnji mesecih so se na cestah namnožili posebni modri odsevniki na obcestnih količkih, ki imajo prav posebno funkcijo. Gre za rešitev ministrstva za infrastrukturo in lovske zveze Slovenije.
12. november 2019
Zanimiva kratka obrazložitev, zakaj na cestah oziroma avtocestah nastajajo dolge kolone, ki niso posledica nesreč. Tem bi se lahko zelo enostavno izognili. Kako? Preverite v spodnjem posnetku.
Statistika
9. november 2019
Agencija za varnost prometa je z aktivnostmi in ukrepi učinkovito izboljšala prometno varnost v poletnih in jesenskih mesecih.
Preventiva
8. november 2019
Pred nami je spet tisti čas v letu, ko mnogi zaradi vinskega praznika pregloboko pogledajo v kozarec in del teh kot heroji sedejo za volan. A takšno početje je zelo nevarno za voznika in vse ostale udeležence v prometu.
Nasveti
5. november 2019
Po indijanskem poletju se je v začetku novembra jesen končno odločila, da gre proti zimi. To pomeni tudi nekaj napotkov za vaše jeklene konjičke.
31. oktober 2019
Kako nevarna je uporaba telefona med vožnjo, je na svoji koži občutil policist iz ameriške Tulse, v katerega se je iz nasprotne smeri zaletel Jeep Grand Cherokee. Če ne bi uporabljal telefona, bi se policist trčenju najverjetneje uspel izogniti.
23. oktober 2019
Se še spomnite, kako so vodilni pri agenciji za varnost prometa v sodelovanju s policijo letos poleti v Posočju postavljali policijske silhuete, ki so jih kasneje, nekaj teh, v roke dobili nepridipravi? No, zanimiva zamisel je dobila zelo pozitivne učinke.
Avtoceste
18. oktober 2019
Neumikanje s prehitevalnega pasu na avtocestah je težava, ki močno vpliva na vse voznike, so danes opozorili v skupnem projektu AVP, Darsa, policije in Zavoda Reševalni pas.
Hrvaška
17. oktober 2019
Južni sosedje so se prvi v Evropi domislili rešitve za večjo varnost pešcev, ki hodijo po cesti zatopljeni v telefone. V Zagrebu so namreč postavili prvi semafor za pešce, ki rdečo ali zeleno luč projicira na tla.
Nasveti
18. oktober 2019
Na naših parkiriščih med parkiranji dnevno nastane do 100 lahkih poškodb vozil, večina ostane neprijavljenih. Kaj storiti, da zmanjšate možnost nerodnosti pri parkiranju?
Šole vožnje
16. oktober 2019
Agencija za varnost prometa začenja akcijo nadzora v šolah vožnje. Pri tem sodelujejo še Policija, Finančna uprava RS, Inšpektorat RS za delo in Inšpektorat RS za infrastrukturo. V dosedanjih nadzorih so namreč odkrili številne nepravilnosti, z okrepljenim skupnim strokovnim nadzorom pa želijo doseči boljše delovanje šol vožnje, kar bo prispevalo k večji prometni varnosti.
Ne tekmujte s smrtjo!
10. oktober 2019
Prehod za pešce je eno, podhod drugo, tek čez štiripasovnico kot je glavna ljubljanska vpadnica Dunajska cesta, pa atletska disciplina z zelo nevarnimi sotekmovalci.
1 / 4

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija