Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najhitrejši Bentley vseh časov
Novosti   |   Premiera: Bentley Continental GT Speed
Najhitrejši Bentley vseh časov
Novi Bentley Continental GT Speed je najživahnejši cestni avto v več kot stoletni zgodovini podjetja.
Urša Prosenjak
24. marec 2021 | 0:22:00

Glavni adut različice Speed je šestlitrski W12 z dvojnim turbopolnilnikom, ki proizvaja 485 kW in 900 Nm, kar je dodatnih 24 konjev k standardni verziji modela Continental GT. Stotico tako doseže v treh sekundah in pol, njegova najvišja hitrost pa je 335 km/h.

Poleg povečane moči novi model odlikuje tudi odzivnejši osemstopenjski dvosklopčni menjalnik, ki naj bi prestavljal dvakrat hitreje kot v standardni različici. Prenove sta bila deležna tudi vzmetenje in krmiljenje. Na voljo je nova funkcija elektronskega krmiljenja vseh koles, ki izboljša agilnost s premikanjem sprednjih in zadnjih koles v nasprotni smeri pri zmerni hitrosti, medtem ko se vsa štiri kolesa pri izjemno visokih hitrostih obračajo v isto smer za izboljšanje stabilnosti.

Zunanjost novega Continental GT Speed prinaša nekoliko agresivnejši videz. Prednja maska, odprtine za zrak in stranski pragovi so obarvani temneje, na prednjem odbijaču je kromirana oznaka Speed, celotno podobo pa dopolnjujejo 22-palčna ekskluzivna platišča. Podoben agresivni slog se nadaljuje v notranjosti z unikatnim dvobarvnim oblazinjenjem z usnjem in alkantaro. Kupci lahko izbirajo med 15 osnovnimi in 11 dopolnilnimi odtenki, kar ponuja zajetno izbiro kombinacij.

Prodaja novega Bentley Continental GT Speed se bo začela v prihodnjih mesecih. Cena za zdaj še ni znana, pričakovati pa je precej višji znesek od 170.000 evrov, kjer se začne cena osnovne verzije Continental GT.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija