Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Oblikovalski posegi na korejski način
Novosti   |   Prenova: KIa Ceed
Oblikovalski posegi na korejski način
Ceed je eden najpomembnejših modelov Kie na evropskem trgu, zdaj je celotna družina dobila kar nekaj oblikovnih popravkov.
Artur Švarc
14. julij 2021 | 11:02:00

Najbolj očitna sprememba je spremenjena maska s kovinskimi poudarki, ki sedi med novimi žarometi, v katerih so »bumerangi« z LED dnevnimi lučmi. V GT-Line in GT opremi so dodali tudi spremenjen videz zadnjih luči, smerniki pa imajo zdaj »animacijo«. Drugačne obline imajo tudi odbijači, spredaj pa na novosti opozori tudi Kijin novi logotip, ki sedi na motornem pokrovu. V paleti je kot je to že običaj, nekaj novih barv in 17- in 18-palčnih platišč.

V notranjosti je novosti precej manj, CarPlay in Android Auto se zdaj povezujeta brezžično, potniki zadaj so dobili USB-reže na sredinski konzoli za polnjenje naprav. Med novimi opcijami so tudi ogrevani sedeži, JBL avdio sistem in dvopodročna klimatska naprava.

Motorizacija ostaja enaka, turbo 1-litrski in 1,5-litrski bencinarji in 1,6-litrski dizel s 100 kW (136 KM).

Karavan bo z 1.6 GDI in 44,5 kW elektromotorjem tudi priključni hibirid. 8,9 kWh baterija obljublja do 58 km dosega.

Proizvodnja se začenja avgusta na Slovaškem, na trgu bo avto v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Zaenkrat so oblikovne spremembe zaobšle XCeeda, ki pa ga verjetno čaka podoben poseg nekaj mesecev pozneje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Sploh ni slabo in je na oko prijetno (razen morda "podaljšane" spodnje mrežice ob meglenkah do konca odbijača, v blatnik, čemur ne vidim nekega smisla, saj se nič potem ne nadaljuje v bočno linijo...), a mi zdaj ta novi logotip izpade bolj kot nalepka za nekaj drugega, nedoločnega, kot pa nova identiteta znamke. Je morda nekoliko prevelik...?
14.7.2021 11:54:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija