Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
EQS zdaj še v AMG izvedbi
Novosti   |   Premiera: Mercedes-AMG EQS
EQS zdaj še v AMG izvedbi
Na začetku letošnjega leta je Mercedes predstavil električni ekvivalent razreda S, zdaj ga je nadgradil še z AMG izvedbo.
Artur Švarc
6. september 2021 | 11:21:00

Ključni del zgodbe je močnejši pogon, ki razvija 560 kW (762 KM) in 554 Nm navora. Vsa ta moč je na voljo le v Race Start načinu, zahvaljujoč AMG Dynamic Plus paketu. Do stotice tako pospeši v 3,5 sekunde, medtem ko pri običajnem delovanju elektromotorja razvijajo 483 kW (657 KM) in 516 Nm navora. Končna hitrost je 250 km/h. Motorje so preuredili pri AMG-ju, po en poganja vsak kolesni par, zadnja kolesa se obrnejo do 9 stopinj.

Na krovu je tudi AMG Sound Experience, ki doda nekaj več zvočne izkušnje tako zunaj kot v notranjosti. Kot vsi EQx-ji ima tudi ta tristopenjsko regeneriranje z zaviranjem, ki se nastavlja z lopatkami za volanu. Baterija ima 108 kWh, doseg je obljubljen do 770 kilometrov, nekatere funkcije pa bodo deležne on-line posodabljanja. Za 300 kilometrov dosega se baterija napolni v 15 minutah.

Zavore so AMG-jeve s 17-palčnimi diski spredaj in čeljustmi s šestimi bati. Avto je obut v 21-palčna kolesa, opcijsko dobite tudi 22-palčna. Med dodatki najdemo še keramične zavore z obarvanimi čeljustmi in zadnje masažne sedeže. Notranjost je v znamenju Hyperscreena, treh zaslonov pod enotno površino. Volan je AMG-jevsko prisekan, tu so AMG-jeve športne stopalke in AMG-jev napis, kamor seže pogled.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Tile novi Mercedesi od C navzgor, ne glede na to, kaj jih poganja, imajo notranjost tako natančno izdelano, da človek težko verjame, naravnost izživljajo se nad detajli in splošno prefinjenostjo. Podobno je v menijih, kjer je grafika umetniško delo, ne glede na to, da mogoče pač ni vseh funkcij. Mogoče mu za silo sledita BMW in še bolj Audi, ostalo je pa vse v drugi ligi. Navzven avto nič posebnega, ampak ko pa vrata odpreš pa začutiš kvaliteto na vsakem milimetru, še če je nekaj ergonomično zajebano, še tisto je natančno zajebano. Ja, in to se plača. Kdor nima občutka za kakovost v notranjosti, naj raje tega ne kupuje, ker ne bo užival nič bolj kot v Golfu...
6.9.2021 23:38:49

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija