Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Povpraševanje fizičnih kupcev je čedalje večje
Novosti   |   Slovenska premiera: Opel Grandland
Povpraševanje fizičnih kupcev je čedalje večje
Tako kot Mokka in Crossland je tudi največji Grandland dobil nekaj svežih oblikovnih linij in pri tem izgubil črko X. Pred slovenske kupce prihaja v začetku novembra, že zdaj pa vam zanj pokažemo aktualni cenik.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
15. september 2021 | 11:03:00

cenik.pdf

Grandland se pri nas prvič predstavi pred štirimi leti, ravno v času, ko nemško znamko prevzame francoski koncern PSA. V tem štiriletnem obdobju na evropskem trgu prepriča več kot 300 tisoč kupcev, od tega skoraj 900 v Sloveniji. Če je bil trend v začetku še nekoliko bolj na strani dizelskega pogona, se danes večina kupcev odloča za bencinsko gnane izvedbe. Tudi zaradi boljšega cenovnega dostopa. 

Prenovljeni Grandland je bil že takrat grajen na PSA-jevi platformi EMP2, zato se zdaj ne spreminjajo ne dimenzije kot tudi ne pogonska tehnika. Na pol poti do nove generacije pa je bil deležen korenite oblikovne prenove, predvsem na sprednjemu delu, kjer vleče znane oblikovne smernice svojih družinskih članov Mokke in Crosslanda. Skupaj z novim obrazom so prišli tudi matrični LED žarometi, prevetrena je oblika platišč, zamešali so nekaj novih barv in na prtljažna vrata nadeli velik napis Grandland.

Potniška kabina v prvi vrsti prinaša družinsko udobje in prostornost, ki so jo zdaj podkrepili še z novimi materiali, izboljšano zvočno izolacijo in s povsem novim konceptom armaturne plošče. Tej pri Oplu rečejo Pure Panel. Gre za koncept dveh povezanih zaslonov, ki jih poznamo iz Mokke oziroma že iz Peugeotovih vozil. Grandland bo hkrati tudi prvi Opel v ponudbi, ki bo imel na voljo še infrardečo kamero, slika te pa se bo predvajala v delu digitalnih merilnikov. Pri snovanju potniške kabine niso pozabili niti njihove udobne in terapevtske AGR sedeže.

Pri pogonskemu sklopu bo poudarek na 1,2-litrskemu bencinskemu motorju, ki razvija 96 kilovatov moči in ga kupec lahko kombinira s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Tudi pri dizelski ponudbi je na voljo zgolj en motor in sicer 1,5-litrski dizel s 96 kilovati, ki je povezan zgolj z 8-stopenjsko avtomatiko, medtem ko je štirikolesni pogon rezerviran za priključno-hibridno različico Hybrid4 z 221 kilovati moči. Med hibridnimi pogoni je obstaja še verzija z enim elektromotorjem, s pogonom na sprednji kolesni par in s sistemsko močjo 165 kilovatov.

Cena najosnovnejše izvedbe Grandlanda 1.2 Turbo Business Edition znaša 27.465 evrov, pri čemer v začetku prodaje ponujajo dva tisočaka popusta. Ljubitelji dizlov bodo morali seči še nekoliko bolj globlje v žep, saj najcenejši Grandland 1.5D stane 31.115 evrov, cena štirikolesno gnane verzije Hybrid4 pa je postavljena na začetnih 46.140 evrov. Za prihodnje leto načrtujejo, da bodo pri nas prepričali okrog 300 kupcev, le peščica teh pa se bo odločila za hibridne različice. Pri tem omenjajo podatek, da se je v zadnjem času za Grandlanda odločilo veliko število fizičnih kupcev in prav tem bodo v začetku prodaje ponudili posebno Opel financiranje, ki poleg klasičnega popusta, še dodatno znižuje ceno. Več o tem, bodo povedali čez dober mesec.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Prevelik avto zame. To je za kakšno familijo s 3 otroci.
15.9.2021 12:01:09
7even77
Prav nemarno in precej preveč preprosto so v rarktično enaka ohišja žarometov (in izrerez blatnikov) umestili dnevne LED trakove. Nenavadno in zelo moteče.
15.9.2021 12:28:07
7even77
Edit: praktično, izreze. Sicer pa avto sploh ni tako velik, kot morda deluje. Preoblečeni P3008 pač In za družine imajo tam za te model 5008.
15.9.2021 12:31:11
spartan
@7even77...te moram popraviti. Sem pomeril novega Crosslanda v salonu in je znotraj res velik. Grandland je pa že prava mrcina. Šele ko se vsedeš vanj, se zaveš koliko prostora nudi.
15.9.2021 15:00:57
7even77
Spartan... Hvala lepa za "popravek", ki pa niti ni potreben. Oba avtomobila sem si ogledal in preizkusil že pred osvežitvijo. Gajbici sta še naprej enakovrednih gabaritov. No zdaj če je tebi, reciva Grandland, Cross odpade takoj, dovolj velik - torej tebi, ne še trem zraven - potem sva najbrž na istem. V vsakem drugem oziru je pač tesno. Ali v najboljšem primeru ravno prav in ob tem nič manj, nič več. No in meni pač ni ustrezen. Presedi nato v Tiguana (recimo), pa ne v Allspacea - dovolj bo normalna izvedenka. No tam prostora za kolena, pa sploh glavo (četudi ob Panorami) in niti v ramena ne bo zmanjkalo. Da se razumemo - vedno le v primerjavi z Grand-, ne Crosslandom.
15.9.2021 17:51:00
spartan
Gledam Seat Arono, ti vsi avtomobili; Crossland, Grandland, Tiguan - vse preveliko zame Gledam manjše avtomobile
16.9.2021 12:16:16
7even77
T-Cross, Kamiq morda...? Za enega ali dva že bolj primerno.
16.9.2021 13:35:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija