Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Fiskerjev Ocean bodo izdelovali v Magni, določene dele tudi v Hočah
Novice   |   Uradno
Fiskerjev Ocean bodo izdelovali v Magni, določene dele tudi v Hočah
Podjetje Magna bo v avstrijskem Gradcu proizvajalo novi SUV Ocean za ameriško podjetje Fisker. Določena dela naj bi izvajali tudi v slovenski enoti Magne v Hočah, katera točno, pa še ni znano.
Urša Prosenjak
16. oktober 2020 | 7:04:00

Od četrtega kvartala leta 2022 dalje bodo letno izdelali 50.000 električnih avtomobilov, ki bodo po besedah Henrika Fiskerja okolju najprijaznejši avtomobili doslej.

Fisker Ocean bo sprva proizvajala izključno Magna, zgrajen pa bo na Magnini platformi električnih vozil v kombinaciji s Fiskerjevim prilagodljivim dizajnom platforme FF-PAD. Kompaktni terenec bo dolg 4,64 metra, poganjala pa ga bosta dva elektromotorja.

Njegova največja inovacija bodo sončne celice na strehi, ki bodo ob ustreznem vremenu proizvajale električno energijo za do 1600 kilometrov na leto. Seveda avto ne bo odvisen zgolj od vremena, energijo mu bo lahko priskrbela tudi 80 kWh baterija, ki se bo v 30 minutah napolnila do zmogljivosti, ki bo omogočala 300 kilometrov vožnje. Doseg naj bi bil do 480 kilometrov.

Vozilo pa bo okolju prijazno še iz drugega razloga, ne le zaradi izrabe sončne energije. Notranjost, ki bo po besedah Henrika Fiskerja prostorna, bo opremljena izključno z materiali veganskega izvora, preproge pa bodo narejene iz reciklirane plastike, pobrane iz oceanov. Luksuzni terenec bo imel še panoramsko stekleno streho vzdolž celotne dolžine in head-up zaslon.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija