Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tavares: Nekateri ne bodo preživeli tega desetletja
Novice   |   Napoved
Tavares: Nekateri ne bodo preživeli tega desetletja
Na spletni Reutersovi Automotive Summit konferenci, je svoje videnje na razvoj avtomobilskega posla podal tudi šef koncerna PSA.
Peter Pirkovič
19. november 2020 | 10:42:00

Carlos Tavares, avtomobilska osebnost leta 2020, ki se je pred nekaj leti zavihtel na položaj prvega moža francoskega PSA in kmalu zatem prevzel nemški Opel, je prepričan, da se bo v prihodnje zgodilo še več združevanj avtomobilskih proizvajalcev, predvsem zaradi vse večjega vlaganja v razvoj elektromobilnosti. To bo prineslo tudi negativne posledice. Naslednjega desetletja ne bodo preživeli vsi avtomobilski proizvajalci, je prepričan prvi mož koncerna PSA. 

Kot je povedal Tavares, koncern, ki ga vodi, se že nekaj časa ne posveča razvoju motorjev z notranjim izgorevanjem, pač pa veliko truda in znanja usmerja v razvoj električnih pogonov, zato pa že predčasno izpolnjujejo stroge emisijske standarde, ki jih narekuje EU. 

»Preživeli bodo le tisti z darwinističnim duhom,« je povedal Tavares, ki hkrati napoveduje, da se bo njihovo skupno podjetje Stellantis, ko bo tudi uradno zaživelo, osredotočilo na manj modelov, morda tudi manj znamk in pretežno na ogromen kitajski trg. Vse to bo prineslo dobiček pri poslovanju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija