Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Akrapovičev izpuh za več moči, boljši zvok in prihranek pri teži
Novice   |   Novo na trgu
Akrapovičev izpuh za več moči, boljši zvok in prihranek pri teži
BMW X5 M in X6 M sta zdaj na voljo tudi z izpušnim sistemom iz titana, ki je razvit in izdelan v Sloveniji.
Uredništvo Akrapovič
22. februar 2021 | 10:21:00

Da je izpuh za ta dva modela naprodaj sicer ni prvič, a zdaj so tega v celoti razvili iz titana, zelo kompleksne dele pa so izdelali v lastni livarni. Pri tem gre govora za ohišji izpušnih ventilov in kolektorja na vsaki strani dušilca, ki so bili razviti z veliko pozornostjo do detajlov, izdelali pa so jih izurjeni Akrapovičevi livarji. 

Najnovejši izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) ima dva dvojna izhoda iz ogljikovih vlaken in titana, vidna na obeh straneh BMW-jevega zadka. Poleg tega vključuje dva ventila – po enega na vsaki strani dušilca –, ki uravnavata pretok plinov in odigrata pomembno vlogo pri oblikovanju globokega športnega zvoka. Na podlagi uporabe inovativnih in lahkih materialov, ki so na izpostavljenih delih izolirani in tako še bolj vzdržljivi, so v podjetju izdelali izpušni sistem, ki je za 8,4 kg lažji od serijskega M športnega izpušnega sistema , kar pomeni kar 40,7-odstotni prihranek na teži.

Pri preskusu na BMW X6 M Competition, opravljenem na hišnem dinamometru, je izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) v primerjavi s serijskim M športnim izpušnim sistemom dosegel za 8,9 kW (12,1 KM) večjo moč in za 35,4 Nm večji navor pri 2.400 v/min. Zvok izpuha poudarja športno naravo obeh avtomobilov, po čemer se jasno razlikuje od serijskega izpušnega sistema. Izpušna ventila pomagata ustvarjati edinstven zvok, ki se še posebej razločno sliši ob menjavi prestav in pospeševanju avtomobila. Akrapovičev izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) ima veljavno homologacijo ES/ECE in je preprost za montažo. Ta se opravi po načelu »vklopi in igraj« ter ne zahteva dodatnih nastavitev elektronske krmilne enote. Na voljo je tudi opcijski ročno izdelan difuzor iz ogljikovih vlaken v mat ali sijoči izvedbi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija