Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Jubilej Lamborghinijevega dirkalnika
Novice   |   Mejnik
Jubilej Lamborghinijevega dirkalnika
Po skoraj sedmih letih je Lamborghini dosegel pomemben mejnik s svojim modelom Huracan: 400 proizvedenih primerkov.
Urša Prosenjak
7. april 2021 | 0:59:00

Jubilejno vozilo so pred nedavnim pozdravili s slovesnostjo v Lamborghinijevih prostorih v Sant’Agata Bolognese, kjer proizvajajo model Huracan. Dogodka so se udeležili predstavniki vodstva in tehnično osebje, direktor Stephan Winkelmann pa je ob tej priložnosti poudaril, da gre za pomemben dosežek, ne le za Squadra Corse, pač pa za celotno podjetje.

»V nekaj letih se je Squadra Corse uveljavila med najpomembnejšimi mednarodnimi tekmeci, Huracan GT3 in Super Trofeo pa sta nesporni referenci v kategoriji Gran Turismo,« je dejal Winkelmann.

Huracan Super Trofeo je prišel na trg leta 2014 kot naslednik modela Gallardo, leto kasneje pa se mu je pridružil še model Huracan GT3, ki je pomenil vstop v svet GT dirk. Skupaj z naslednikom, GT3 Evo, je Huracan GT3 zmagal na skoraj 100 dirkah. Med njegovimi dosežki so tri zaporedne zmage na 24 ur Daytone in dve zmagi na 12 ur Sebringa. Prav tako se lahko pohvali z dvojno zmago na GT World Challenge Europe pred dvema letoma.

Lamborghini Huracan GT3 Evo je bil v letu 2020 dirkalnik 24 različnih ekip v 15 državnih in mednarodnih prvenstvih. Skupno je z njim 88 voznikov prevozilo okoli 20.000 kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija