Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Druga plat trajnostne mobilnosti
Novice   |   Nevšečnosti
Druga plat trajnostne mobilnosti
Številni lastniki vozil Tesla so v zadnjem času naleteli na nepričakovanega sovražnika. Njihova vozila so postala žrtve glodavcev.
Urša Prosenjak
20. julij 2021 | 0:58:00

V avtomobilski industriji se vse bolj uveljavlja princip trajnostne mobilnosti, h kateremu spada tudi uporaba novih materialov. Do pred nekaj leti so se kot določeni izolacijski materiali uporabljali materiali izdelani na osnovi nafte, zdaj pa so jih zamenjali materiali na osnovi soje. Ta pa privlači glodavce, predvsem podgane, ki so razmeroma pogosti prebivalci večjih mest.

Nekateri proizvajalci avtomobilov so se že soočili s tožbami zaradi težav s podganami, Tesli pa se je doslej uspelo temu izogniti. Vseeno pa se zna to kmalu spremeniti, saj se po poročanju časnika New York Post vse več njihovih vozil pojavlja v mestih kot je New York, ki so znana po svoji populaciji glodavcev. K temu je v zadnjem letu svoje doprinesla tudi pandemija, zaradi katere so določene ustanove zaprle svoja vrata in je tako ostalo več stavb nenaseljenih, kar je utrlo pot naseljencem drugačnih živalskih vrst, ki iščejo nove vire hrane.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Kolega imel Opla insignio, dvakrat v enem letu so mu pohrustali cevi in kable, tako da je to stalnica pri vseh znamkah. Tudi za Citroene isto slisim.
20.7.2021 9:21:28
spartan
Meni so v Alfi pregriznile nekaj kablov. Pa v VW-ju tudi. Forda pustijo pri miru...ali pa je razlog veliko mačk, ki stražarijo okrog bajte
20.7.2021 11:37:29
skrivo
Soja ni razlog, ker so meni domnevno kune na Yugotu pred 25 leti pogrizle gumi cevi za bencin in antifriz. Na srečo avto ni startal zaradi suše v uplinjaču, tako da mi jugec posledično ni zgorel...
20.7.2021 16:59:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija