Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Več moči
Novice   |   Prenova: Porsche Macan
Več moči
Macan tudi po sedmih letih ostaja eden izmed prodajno bolj priljubljenih Porschejev. Da bi lažje dočakal novo generacijo, ki je napovedana za leto 2023 oziroma 2024, je bil deležen nekaj optimizacije.
Peter Pirkovič Porsche
22. julij 2021 | 0:21:00

Ta se v veliki meri nanaša na pogonske agregate, saj so tako rekoč vsi v ponudbi pridobili nekaj kilovatov moči. Najhitrejši med vsemi je zdaj postal Macan GTS z 2,9-litrskim V6 motorjem, ki po novem razvija 324 kilovatov (440 KM) – 44 kilovatov več kot prej. Drugi v vrsti je Macan S, kjer isti motor razvija 280 kW (380 KM), medtem ko je najšibkejši in najcenejši Macan opremljen z novim dvolitrskim štirivaljnikom s 195 kilovati moči (265 KM). Vse tri izvedbe so povezane s sedemstopenjsko avtomatiko in štirikolesnim pogonom.

Macanu Porschejevci tokrat niso namenili izdatne oblikovne prenove. Opazna je sprememba sprednjega odbijača, nov je LED dnevni podpis, na zadku je opazen spremenjen difuzor, ki je dimenzijsko večji, nova pa so tudi 19-palčna platišča. V ponudbo so dodali še tri nove zunanje barve (skupno jih je 14) in v potniški kabini preuredili sredinsko konzolo (vgrajen 10,9-palčni zaslon z novo generacijo multimedije) ter mu namestili nov volan (iz modela 911). Avto na ceste prihaja jeseni, začetno ceno zanj pa so v Nemčiji postavili pri 62.917€. Macan GTS stane nekaj več kot 88 tisočakov. In še ena zanimivost. Do zdaj so prodali preko 600 tisoč Macanov, več kot 80 odstotkov kupcev pa je bilo novih. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija