Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Počitek v spalnem taksiju
Novice   |   Japonska
Počitek v spalnem taksiju
Japonci so znani po svojem nenavadnem urbanem življenjskem slogu, zato ni nič nenavadnega, da se je prav v deželi vzhajajočega sonca pojavil t.i. spalni taksi.
Urša Prosenjak
14. september 2021 | 0:18:00

Ponudnih taksi storitev Daiwa Motor Transportation je v sodelovanju z znamko pijač za sprostitev Chill Out predstavil novost #SleepingTaxi. Med 30. avgustom in 4. septembrom je po ulicah Tokia poskusno križaril taksi Toyota JPN, ki je ljudem ponujal brezplačno sprostitev.

Toyota JPN Taxi je namensko vozilo, ki je bilo v proizvodni različici predstavljeno leta 2017, njegova odlika pa je prostorna kabina. Z nekaj modifikacijami je bilo odlična osnova za #SleepingTaxi.

Vozilo omogoča krepčilen dremež po napornem dnevu. V taksiju najdemo vse, kar potrebujemo za sprostitev: prenosno mizico z obiljem sprostitvenih pijač (ki so nasprotje nam dobro znanih energijskih pijač), zakrita okna s prizori rastlin, ambientalno svetlobo, zaslon, nameščen na prednji sedež, polnilec za telefon in udobno blazino.

Toyota JPN Taxi se ponaša z veliko prostora za noge, kar omogoča potnikom zavzeti sproščujoč položaj sedenja. Skozi zvočnike zveni nežna glasba, na zaslonu pa se predvajajo pomirjujoči posnetki, ki pomagajo ljudem odložiti skrbi. Na voljo so tudi spalne maske za enkratno uporabo.

Čeprav verjetno dremež v premikajočem vozilu ne more nadomestiti spanja v udobni postelji, pa so prebivalci Tokia ponudbo s pridom izkoristili, saj jim je prijetno popestrila vsakdanjo rutino.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija