Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Lamborghini Urus na vrhu sveta
Novice   |   Svetovni rekord
Lamborghini Urus na vrhu sveta
Lamborghini Urus je postavil nov svetovni rekord. Postal je avto, ki je prevozil cesto z najvišjo nadmorsko višino.
Urša Prosenjak
14. oktober 2021 | 0:23:00

Cesta čez prelaz Umling La v indijski regiji Ladakh leži na nadmorski višini 5.882 metra, zgradila pa jo je organizacija za obmejne ceste Border Roads Organization (BRO). Na lokaciji so ekstremni pogoji z najnižjo temperaturo tudi do 20 stopinj Celzija pod ničlo ter z zelo nizko gostoto zraka. Teren je nepredvidljiv in razgiban, pogoje pa zaostruje tudi veter, katerega hitrost se giblje od 40 do 80 km/h. Cesta zaradi vsega tega velja za eno najzahtevnejših relacij in ostaja izjemno velik izziv.

Veličastno gorsko cesto, polno ovinkov, je Lamborghini Urus pred nekaj dnevi dvakrat uspešno prevozil. Motor V8 z dvojnim turbopolnilnikom je pokazal svoje sposobnosti tudi na najvišji cesti za avtomobile na svetu.

»To je za Lamborghini trenutek ponosa, saj je Urus osvojil cesto čez prelaz Umling La na zelo visoki nadmorski višini. Čestitam ekipi za izjemen dosežek. Urus je z načinoma vožnje Terra in Sport vzorno premagal vse ovire na 87,5 km dolgi vožnji,« je povedal Sharad Agarwal, vodja Lamborghini India.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija