Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Zanimivosti
14. oktober 2019
Pred nekaj dnevi je več kot 900 potnikov na turistični ladji družbe FredOlsen Cruise Lines doživelo nekaj česar si bodo zapomnili vse življenje.
Volkswagen
13. oktober 2019
Vsak pravi ljubitelj Volkswagna pozna ikonično karirasto oblazinjenje in ročko menjalnika v obliki žogice za golf v modelu Golf GTI, le malokdo pa pozna njun izvor in avtorico.
Resnična zgodba
3. oktober 2019
Ob 30.obletnici padca berlinskega zidu, bavarski gigant dogodek obeležuje s kratkim filmom The Small Escape, ki prikazuje zgodbo o želji po svobodi in inženirskim znanjem.
Bizarno
28. september 2019
Na Irskem je nek moški dal nov pomen besedam "goreča ljubezen".
Film in TV
26. september 2019
Eden izmed najbolj znanih govorečih avtomobilov in idejni predhodnik avtonomnih vozil danes praznuje 37 let. Na današnji dan, 26. septembra 1982, se je namreč svetu predstavil KITT, govoreči avto iz televizijske nanizanke Knight Rider
Toyota
24. september 2019
V Cesarstvu sonca je vrhovni vladar nekoč veljal za božanstvo na zemlji.
Zgodba
16. september 2019
Z najmočnejšo različico Mustanga smo v Bohinj zapeljali slepega Blaža in izvedeli, kako vožnjo z njim doživlja nekdo, ki mu mustangova športna privlačna oblika ne pomeni nič, zvok in občutek pa popolnoma vse. Kljub številnim zahvalam za izkušnjo, smo od nje največ odnesli sami.
Argentina
16. september 2019
V Argentini so uslužbenci trgovskega centra na svojevrsten način obračunali z brezobzirnim voznikom, ki je parkiral na napačnem mestu.
ZDA
6. september 2019
Da bi svoj avtomobil zaščitil pred orkanom Dorian, je Patrick Eldridge iz Jacksonvilla na Floridi svoje vozilo Smart parkiral kar v kuhinjo. Obenem je priložnost izkoristil še za to, da je ženi dokazal, da je to izvedljivo.
ZDA
6. september 2019
Američan Brian Bell je našel recept za izjemne fotografije, ki jih deli s sledilci na Instagramu: kombinacija psov in avtomobilov.
ZDA
3. september 2019
Ameriška raziskava je ovrgla mit o (pre)hitrih voznikih dragih športnih avtomobilov. Vozniki, ki najpogosteje vozijo prehitro in jih pri tem ujamejo z radarjem, so vozniki kompaktne limuzine srednjega cenovnega razreda.
2. september 2019
V soboto je minilo 150 let od prve zabeležene prometne nesreče s smrtnim izzidom.
Bosna
27. avgust 2019
Pri nas večkrat naletimo na avtocestne zastoje pred tuneli, kjer potem vidimo le stožce na zračenju. V Bosni na eni glavnih prometnih žil dela potekajo nekoliko drugače.
Logotipi
19. avgust 2019
Eden največjih urbanih mitov v avtomobilizmu je BMW-jev logotip. A na četrtine razdeljen krog ne ponazarja vrtenja letalskega propelerja, pravijo pri BMW-ju.
12. avgust 2019
Če boste kateremu od lastnikov Citroënovega Spačka oz. Citroëna 2CV povedali, da ste na Avtomaniji brali o žlahti, bodo zagotovo vedeli, o kom govorite. 21 članov širše družine ima 8 spačkov, s katerimi se vozijo na srečanja, skoraj vsi pa imajo katerega od Citroënovih modelov za svoj drugi avto.
7. avgust 2019
Na obrobju Frankfurta so pred nekaj leti propadajočo stavbo preuredili v nekakšno meko avtomobilizma. Na tem mestu so zbrani nekateri zelo redki primerki, ki dosegajo cene več milijonov evrov in povečini so ti tudi naprodaj.
Morda niste vedeli
26. julij 2019
Avtomobilske oznake nekateri avtomobilskih proizvajalcev imajo bolj ali manj nek skrit pomen. Lahko so kratice ali pa imajo korenine v priimkih določenih oseb. No, pri legendarni ameriški znamki Jeep, ki je danes v italijanskih rokah, pa je nastanek oznake močno povezan z znano risano serijo mornarja Popaja.
Apollo
19. julij 2019
V dneh, ko se spominjamo pol stoletja od največjega tehničnega podviga človeštva, se je dobro spomniti na najdražji avto na svetu, ki je videti, kot bi ga nekdo mimogrede sestavil v svoji garaži. Ne morete ga kupiti, ne morete ga voziti, lahko pa si zamišljate, da ga vidite. Vsako noč, zazrti v nebo.
15. julij 2019
Pozabite na Humveeja, tole na fotografijah je bistveno bolj zmogljiva zadevščina.
Balocco
8. julij 2019
Pri koncernu Fiat Chrysler Automobiles so odprli vrata razvojnega centra, kjer do zadnjih atomov moči preskušajo številna nova vozila, namenjena na globalne trge.
1 / 25

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija