Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najbolje Clio, med znamkami suveren nastop Volkswagna
Aktualno   |   Registracije v Sloveniji - 2019
Najbolje Clio, med znamkami suveren nastop Volkswagna
Podatki o prodaji avtomobilov v lanskem letu kažejo na malenkosten padec in močno vlogo dolenjskega Clia, ki je še vedno prva izbira Slovencev. A pri končni številki celotne prodaje je potrebno upoštevati tudi visok odstotek izvoza.
Peter Pirkovič
13. januar 2020 | 13:12:00

Napovedi iz preteklosti, da je pred vrati nov val recesije in s tem gospodarskega ohlajanja, se malce kaže tudi v prodajnih številkah za lansko leto. V primerjavi z letom 2018, ko se je prodalo 74.735 osebnih vozil, je zdaj ta skupna številka za dobra dva odstotka nižja (73.193 osebnih vozil). Da bi dobili celotno številko vseh novih oziroma registriranih vozil, je potrebno prišteti še delež gospodarskih vozil, ki se je letos okrepil. Registriranih je bilo 11.161 vozil. Torej, skupno je bilo v Sloveniji registriranih 84.354 vozil. 

Boj med znamkami je spet pripadel Volkswagnu, ki je zabeležil 12.150 registriranih vozil, kar je sicer manj kot leto poprej, a dovolj, da so si zagotovili mesto na prestolu pred njihovim največjim konkurentom iz Francije. Kot je že v navadi, pri Volkswagnu so odlično prodajali Golfa (2364 registracij), Pola (1853 registracij), Tiguana (1780 registracij) in T-Roca (1502 registracij). Hkrati se omenjeni štirje modeli uvrščajo tudi na lestvico dvajsetih najboljših v Sloveniji. Kot že omenjeno, na drugem mestu so trdno zasidrani pri Renaultu. Tudi pri tej znamki so beležili padec registracij, a kljub temu se lahko pohvalijo z zgledno številko registracij (10.313), ki so jo izdatno ustvarjali modeli Clio (3453 registracij), Captur (2371) in Megane (1717). Trojico neulovljivih in najboljših kroji še češka Škoda, ki se zadnja leta postopoma krepi na prodajnem in modelskem področju. Lani so tako zabeležili 7282 registriranih vozil, kar je še nekoliko več kot leta 2018, k pozitivni številki pa sta pripomogla predvsem modela Octavia (2552 registracij) in Fabia (1253 registracij). Med znamkami so na lestvici desetih najboljših še Opel (4157 registracij), Peugeot (3943 registracij), Dacia (3590 registracij), Hyundai (3395 registracij), Citroen (3295 registracij), Fiat (3290 registracij) in Nissan (2666 registracij).

Skok po določenih razredih kaže na zanimivo prodajno sliko. Leto bomo z velikim zanimanjem na primer spremljali podatke v razredu električnih vozil. V preteklem letu je bilo zabeleženih komaj 584 registracij, kar je le malenkost več kot leto poprej, glede na napovedi zastopnikov, pa naj bi ta razred vozil dobesedno eksplodiral. V tem razredu je na prvem mestu zasidran BMW i3 (113 registracij), njemu sledijo Nissan Leaf (89 registracij), Renault Zoe (78 registracij), s po 76 registriranimi vozili pa prvo peterico zaključujeta Smart EQ ForFour in Hyundai Ioniq. V razredu hibridnih vozil, kjer je bilo registriranih 1958 vozil, premočno dominirajo pri Toyoti. Na prvih štiri mestih imajo svoje modele (Corolla, CH-R, Yaris, RAV4), ki skupno predstavljajo natanko 1800 registracij. Sprehod čez celotno statistiko pokaže, da sta bili v Sloveniji lani registrirani še dve Toyoti Supri, 11 Ford Mustangov, 14 BMW-je M5, 16 Porschejev z oznako 911, dva Mercedesa AMG GT 53, dva Jaguarja F-Type, 14 bavarskih Sedmic, en Maserati Levante, 16 Porsche Cayennov in kar 104 Range Roverjev. 

Podatke je za Sekcijo vozil, pri Trgovinski zbornici Slovenijo, pripravilo podjetje Ardi INT, ki podatke pridobiva od Ministrstva za infrastrukturo, a se v tej analizi ne prečiščuje dejanskega stanja registriranih vozil. Namreč, mnogi zastopniki se še vedno poslužujejo tako imenovanih enodnevnih registracij in izvoza, to pa naj bi predstavljalo dobro tretjino celotne prodaje vozil. Še večja zmešnjava nastaja pri razvrščanju modelov v razrede, kjer določeni modeli preprosto nimajo pravega mesta. Tako ni jasno, kaj počne Renault Captur v razredu, kjer so Clio, Polo ali Citroen C3, ali pa Škoda Scala, kjer so uvrščeni VW Passat in drugi njemu podobni, oziroma Fiat 500 ob Porscheju 911. Teh anomalij je še kar nekaj, zato bi bilo zelo dobro te stvari v bodoče primerno urediti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija