Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Petersenov muzej do konca meseca na ogled na spletu
Petersenov muzej do konca meseca na ogled na spletu
Če ste si vedno želeli ogledati Petersenov muzej avtomobilizma, pa vam je bil Los Angeles predaleč, je zdaj vaša priložnost. Muzej odpira svoja vrata na spletu in nudi brezplačne aktivnosti za najmlajše.
Urša Prosenjak
20. marec 2020 | 7:53:00

Ob ustavljanju javnega življenja so mnoge organizacije prenesle svoje delovanje na splet in tam ponudile svoje storitve. Med njimi je tudi znameniti Petersenov muzej avtomobilizma v Los Angelesu, ki velja za enega najboljših na svetu.

Poleg svojih svetovno znanih razstav ima muzej tudi tako imenovano Zakladnico, kjer hranijo najredkejše in najpomembnejše avtomobile vseh časov. Zakladnica je običajno dostopna obiskovalcem za doplačilo vstopnine, ker pa je muzej v fizični obliki trenutno zaprt do nadaljnega, pa ponujajo online oglede.

Upravljalec zbirke Dana Williamson vodi skozi enourni ogled, ki omogoča redek dostop do še nikoli videnih avtomobilov iz sveta motošporta, filma in televizije, politike in drugih področij življenja. S to potezo omogočajo ogled muzeja tudi tistim, ki ga sicer v živo nikoli ne bi videli.

»Zavedamo se tveganja, obiskovalcem pa želimo ponuditi novo izkušnjo ogleda od doma,« je pojasnil direktor Terry L. Karges. »Prednost digitalnih ogledov je tudi to, da lahko zgodbe naše zbirke predstavimo svetovnemu občinstvu in jim omogočimo dostop do avtomobilov bolj, kot kadarkoli prej.«

Ogledi preko spleta bodo na voljo do konca meseca, zanje pa bo potrebno odšteti le slabe 3 evre.

To pa še ni vse. Petersenov muzej ponuja v tem obdobju tudi brezplačne izobraževalne programe o zgodovini avtomobilizma, o delovanju avtomobila in številne druge.

»Šolarjem želimo ponuditi nova znanja v času, ko so šole zaprte kot dodatek k njihovi običajni šolski snovi. Naši programi jim bodo razširili obzorja in jim predstavili svet avtomobilizma,« dodaja Kargas.

Njihove spletne programe si lahko ogledate tukaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija