Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Obraba gum neprimerno večji onesnaževalec od izpušnih plinov
Aktualno   |   Ekologija
Obraba gum neprimerno večji onesnaževalec od izpušnih plinov
Medtem, ko se vse vrti okoli CO2 in ostalih izpušnih delcev, se prav nihče ne obregne ob onesnaževanje, ki ga povzročajo gume.
Artur Švarc
23. marec 2020 | 6:47:00

Študijo so naredili pri Emissions Analytics in zapisali, da je lahko obraba gum tisoč krat hujša od tiste iz izpušnih cevi.

 

Škodljivi delci, ki ostajajo za gumami, so precejšnja grožnja za okolje in medtem, ko je na cestaqh vedno več velikih in težkih vozil kot so SUV-ji, se težava le še poglablja. Podobno težavo povzročajo tudi težja električna vozila.

Za razliko od strogih emisijskih predpisov pri izpušnih plinih gume sploh niso regulirane. Enako velja tudi za zavorne ploščice, ki prav tako puščajo fin prah.

Emisije iz izpuha so omejene na 4,5 miligrama na kilometer, obraba gum pa je lahko tudi 1000-krat višja, k čemur dodatno pripomorejo slabe ceste, slabo napolnjene in cenene gume.

»Čas je, da se pogleda ne samo na to, kar prihaja iz izpušnih cevi, ampak tudi na delce, ki nastajajo pri obrabi gum in zavornih ploščic,« je povedal Richard Lofthouse, vodja raziskovalcev pri Emissions Analytics.

»Naši prvi testi so ugotovili, da gume sprostijo tudi do 1000-krat več emisij kot izpušne cevi.«

»Kar je še bolj zaskrbljujoče je, da so izpušni plini regulirani vrsto let, gume pa ne.«

Nick Molden, šef Emissions Analytics, je dodal: »Izziv za industrijo in tiste, ki pišejo pravilnike je prav to področje, ki je prava črna luknja, saj so vsi preokupirani z izpušnimi emisijami. Na kratek rok je rešitev boljša kvaliteta gum in pravilen tlak.«

»Vseeno pa bo morala avtomobilska industrija najti tudi načine, kako narediti avtomobile lažje. Pravilniki so potrebni, da bi se spoprijeli s to težavo. Ali bo to pripeljalo do manj obrabljivih gum, ne vemo, mora pa se nekaj spremeniti.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Zanimivo, kaj vse bo še prišlo na dan. Če analiziraš samo 5 stvari od 10h si pozoren samo na tistih 5 in jih izboljšuješ. Recimo smo videli pri testu gum za dostavnike, ker jih do lani niso testirali, so bile vse porazne na cesti. Podobno kot za korona virus, če ne bi testirali, bi rekli, da so vsi umrli za pljučnico, gripo itn.
23.3.2020 8:44:13
skrivo
Ja, na to vsi pozabljajo. Roko na srce, emisije gum, zavornih ploščic, gumic brisalcev,... so še vedno majhn, če primerjamo/gledamo pline, če pa gledamo nano delce, potem se slika obrne. Pozabljajo tudi, da guma poleg svoje obrabe v zrak dviga tudi razne druge delce na cesti. Sem že par let nazaj bral, da bi že samo pravilen tlak v pnevmatikah, ki je zadnja briga za večino voznikov, v Kaliforniji prihranil kar 3% vsega porabljenega goriva. Težji avtomobili, ki so v porastu (SUV), prispevajo več gumi emisij, težji električarji le te malo skompenzirajo z nižjimi emisijami zavornih ploščis, ki ob lepi vožnji ne rabijo opravljati svoje funkcije (regeneracija).
24.3.2020 1:16:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija